Brams stand van zaken

      No Comments on Brams stand van zaken

Al geruime tijd is het voor de museumbus in Amsterdam moeilijk. Dure stallingsplekken, weinig ritten, veel bussen die opknapbeurten nodig hebben en steeds wisselende eisen rondom de milieuzone maken het moeilijk om het hoofd boven water te houden met een grote collectie die BRAM had.

Daarom is recent besloten om een aantal bussen af te stoten, waarbij er eerst is gekeken of er interesse bestond bij collega musea om voertuigen over te nemen,

De staat van de GVB-bus 024 bleek helaas dusdanig dat voor BRAM behoud niet meer mogelijk was. Na uitvoerig gezocht te hebben naar een nieuwe eigenaar binnen de museumwereld en daarbuiten bleek helaas niemand interesse of de middelen te hebben om deze bus over te nemen. Daarom is er helaas voor gekozen om deze bus af te voeren.

Voor de bussen GVB 156, 373 en 567 bleek er een betere oplossing mogelijk. Al langer werkt BRAM intensief samen met de Stichting Standaard Streekbus, tegenwoordig onderdeel van OVCN. Daarom is besloten dat deze drie bussen over gaan naar collega OVCN. De 156 en 373 waren al geen onbekenden voor OVCN, beide bussen kwamen er namelijk al regelmatig voor onderhoud in het verleden. De gelede 567 wacht bij BRAM al jaren op herstel. Nu de bus bij OVCN is, met een eigen werkplaats in huis, is de mogelijkheid ontstaan om deze bus nu echt rijvaardig op te knappen.

De komende maanden zullen we verder kijken of en hoe we verder gaan met de resterende bussen binnen BRAM. Gezien onze goede contacten met OVCN is inzet in Amsterdam in de toekomst, al dan niet samen met BRAM voertuigen, nog steeds mogelijk. De samenwerking tussen BRAM en OVCN blijft bestaan, zodat de bussen nog regelmatig in Amsterdam te zien zullen zijn.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Wij wensen u in ieder geval veel sterkte en gezondheid toe in deze crisistijd.

Print Friendly, PDF & Email