Amsterdamse Dag 2023

      No Comments on Amsterdamse Dag 2023

Op 22 oktober 2023 houden we onze Amsterdamse dag. De EMA/RETM, BRAM en OVCN werken samen om 4 lijnen te laten rijden, te weten:

–Tramlijn 20, een rit door Amsterdam van het Haarlemmermeerstation via de Dam naar Slotervaart-Zuid v.v.

–Tramlijn 30, de museumtramlijn van het Haarlemmermeerstation naar de Amstelveense Molenweg v.v.

–Buslijn A, een rit met een museumbus van Slotervaart-Zuid naar onze opslaglocatie in Aalsmeer v.v.

–Buslijn B, een rit met een museumbus van de Amstelveense Molenweg naar onze opslaglocatie in Aalsmeer v.v.

En waarom rijden we langs onze opslaglocatie? Door de aanstaande verhuizing hebben we een nieuwe opslaglocatie moeten huren in de buurt van Amsterdam. Hier staan alle trams opgeslagen die tijdelijk niet kunnen rijden of nog een revisie nodig hebben. Denk hierbij aan veel van onze werktrams zoals de Sv1 en diverse pekelwagens, maar ook de gelede trams 869 en 709, die gereviseerd moeten worden. Ook staat hier inmiddels de metro zilvermeeuw 23 en diverse oude bussen.In Aalmeer wordt u rondgeleid. Er kan niet op eigen gelegenheid heengekomen worden. U komt per bus, krijgt een rondleiding en gaat weer per andere bus. Het is dus geen open dag, maar we vinden het leuk om nu ook eens de andere voertuigen te tonen.

Uiteraard kunt u de rondrit met de 4 lijnen in 2 richtingen afleggen. Ook is een onderbreking op één van de opstaplocaties mogelijk, behalve Aalsmeer (ook geen opstaplocatie).

Opstappen kan op:

–Haarlemmermeerstation, Lijn 20 of Lijn 30.

–Slotervaart-Zuid, Lijn 20 of Lijn A.

–Amstelveen Molenweg, Lijn 30 of Lijn B.

— en alle gebruikelijke haltes van de museumtramlijn (Lijn 30), behalve Amstelveen Parklaan, die is tijdelijk gesloten.

Parkeren kunt u in Nieuw-Sloten voor het opstappunt Slotervaart-Zuid, ook te bereiken met tram 2 en bus 18 van het GVB en Connexxion lijn 195 (Schiphol-Lelylaan).

Rond het Haarlemmermeerstation, ook bereikbaar met GVB bus 15 en 63 en diverse R-Net streek lijnen (vanuit Amstelveen: 347/357, vanaf Schiphol 397)

Langs de museumtramlijn en rond de Amstelveense Molenweg, ook bereikbaar met de R-net streeklijnen. Op loopafstand van het Amstelveen Busstation te bereiken met onder andere vanuit Bijlmer en Schiphol lijn 300&356

Kosten:

15 euro volwassen

7,50 euro kinderen

Kaartverkoop:

Op alle trams en bussen.In de Boekwinkel in het Haarlemmermeerstation. We zullen er in ieder geval voor zorgen dat er op de trams van Lijn 20 en diverse bussen met de PIN betaald kan worden.

Dienstregeling:

De precieze dienstregeling met welke tram of bus deze dienst rijdt, maken we komende week nog bekend. Alles rijdt om de 30 minuten van 10:30 tot 17:00

Graag tot 22 Oktober.

Print Friendly, PDF & Email